KER.hu - kereskedelmi portál

Főoldal
Ajánló
Blog
Videók
Tippek
Keresés
Regisztráció


Online vásárlási szokások
Magyarországon a megkérdezettek kiemelkedően magas aránya, 39% támaszkodik a gyártó vagy szolgáltató cégek honlapjain elérhető információkra az európai átlag 22%. | tovább olvas
Karácsonykor megtörhet a jég
A költési hajlandóságot erősítheti az is, hogy az exportvezérelt iparágakban már megindult a fellendülés, ezt pedig az ezekben a szektorokban dolgozók pénztárcája is megérezheti az év végi jutalmak. | tovább olvas


Mutató - Webkatalógus
Link gyűjtemény
www.mutato.hu

SzállásPort - fényképes ajánló
Belföldi szálláshelyek
www.szallasport.hu

Autóbérlés Online
Online autókölcsönzés
www.autoberlesonline.hu

Főoldal Hírek
 
Nőtt a kiskereskedelmi forgalom
2010.09.22.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az országos kiskereskedelmi üzlethálózatban, valamint a csomagküldő kiskereskedelemben júliusban 673 milliárd forint értékű árut forgalmaztak..

A kiskereskedelmi forgalom volumene júliusban 2007 márciusa óta először nőtt, a naptárhatástól megtisztított adatok alapján 1,7 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Az idei első hét hónap összesített adatai továbbra is csökkenést mutatnak, ennek mértéke 3,8 százalék. A szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint a júliusi értékesítés volumene 1 százalékkal meghaladta az előző hónap szintjét.

Az országos kiskereskedelmi üzlethálózatban, valamint a csomagküldő kiskereskedelemben 2010 júliusában 673 milliárd forint értékű árut forgalmaztak, az év első hét hónapjában összességében 4.071 milliárd forintnyit. Tavaly júliusban a KSH adatai szerint folyó áron 643,7 milliárd forint volt a kiskereskedelmi forgalom, a naptárhatástól megtisztított adatok szerint 6,8 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakitól.

2010-ben - leszámítva a januárról februárra, és az áprilisról májusra bekövetkező kisebb csökkenést - hónapról hónapra nőtt a kiskereskedelmi forgalom folyó áron számított értéke. Januárban a forgalom volumene 488,5 milliárd forint volt, áprilisban 606,4 milliárd forint, júniusban pedig már 630,2 milliárd forint értékű árút forgalmaztak. Július volt ugyanakkor idén az első hónap, amikor éves összehasonlításban is növekedést mértek.

Az idén az első hét hónapban a kiskereskedelmi eladások 45 százaléka élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes, 17 százaléka üzemanyag-, 13 százaléka bútor-, háztartásicikk-, építőanyag-kiskereskedelmi üzletekben bonyolódott, a többi üzlettípus együttes részesedése 25 százalék volt.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletek 2010 júliusában 1,1 százalékkal nagyobb volumenű forgalmat bonyolítottak, így az első hét havi értékesítés 3,1 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakitól. Júliusban az eladások 91 százalékát lebonyolító vegyes termékkörű üzletek - hiper- és szupermarketek, vegyesboltok - eladásai már pozitív irányba mozdultak el a 2009. júliusihoz képest. A szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem júliusi volumene is meghaladta az előző hónap szintjét.


Forrás: MTIVÁLASSZON AZ ALÁBBI KÍNÁLATUNKBÓL:
Lakberendezés Háztartás
Tenzid XXI Kft
Speciális igényeket kielégítő vegyipari termékek kifejlesztése, termékek forgalmazása.
Lakberendezés Lakásfelújítás
Lakásfelújítás itt
Teljes körű lakás és családiház felújítás, átalakítás. Tégla vagy panel építésű egyaránt.
Lakberendezés Háztartás
Metaker Kft
A cseh ETA háztartási termékei több évtizede tradicionálisan jelen vannak a magyar piacon.
Lakberendezés Tanácsadás
Trom Kata
Lakberendezési tanácsadás a legkisebb változtatástól a teljes átalakításig.

HIRDETÉS


Lakberendezés Háztartás
Metaker Kft
A cseh ETA háztartási termékei több évtizede tradicionálisan jelen vannak a magyar piacon.
Lakberendezés Lakásfelújítás
Lakásfelújítás itt
Teljes körű lakás és családiház felújítás, átalakítás. Tégla vagy panel építésű egyaránt.
Lakberendezés Tanácsadás
Trom Kata
Lakberendezési tanácsadás a legkisebb változtatástól a teljes átalakításig.KER.hu - kereskedelmi katalógus © 2010-2011 - www.ker.hu

Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox
Mozilla Firefox
Google